Home History One Liner Quiz on History for All Upcoming Exams 2019

One Liner Quiz on History for All Upcoming Exams 2019

13
0
SHARE

One Liner Quiz on History for All Upcoming Exams-

1.Alexander defeated Porus in which battle?
Ans-The Battle of Hydaspas (326 BC).
2.First Battle of Tarain was fought between?
Ans- Prithviraj Chauhan defeated Mohd. Ghori (1191).
 
3.Second Battle of Tarain was fought between?
Ans-Mohd.Ghori defeated Prithviraj Chauhan (1192).
 
4.Battle of Chhandwar was fought between ?
Ans- Mohd. Ghori defeated Jaichandra of Kannauj (1194).
5.Babar defeated Ibrahim Lodhi in which battle?
Ans-First Battle in Panipat 1526.
 
6.Battle of Khanwa took place in which year ?
Ans- Babar defeated Rana Sanga in 1527.
 
7.Baber defeated the Afghans in which battle?
Ans-Battle of Ghaghara ,1529.
 
8.Battle of Chausa took place between?
Ans- Sher Shah Suri defeated Humayun , 1539.
 
9. Bairam Kahan (representing Akbar) defeated Hemu in which battle?
Ans- 1556 , Second Battle of Panipat .
 
10. Akbar defeated Maharana Pratap in which battle?
Ans-1576 , Battle of Haldighati .

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here